top of page

ZWANGER

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Op het moment dat je erachter komt dat je zwanger bent kun je direct bij ons een afspraak plannen. We plannen dan de eerste echo en een intakegesprek. 

 

Het intakegesprek is de eerste kennismaking met de verloskundige. Tijdens dit gesprek beantwoorden we jullie vragen en geven we jullie adviezen voor de zwangerschap. Ook kijken we samen of er bijzonderheden zijn waar we in de zwangerschap rekening mee moeten houden. 

 

Gedurende de zwangerschap kom je regelmatig op controle waarbij we je bloeddruk meten, vragen hoe het met je gaat, naar het hartje van de baby luisteren en ook de groei van jullie kindje in de gaten houden.

Elke controle bespreken we iets anders en zo werken we samen met jullie naar de bevalling toe.

 

Voor meer informatie over veel voorkomende klachten en voedingsadviezen/leefstijladviezen kun je terecht op www.deverloskundige.nl

BEVALLING

En dan is het zover; je gaat bevallen. 

Gedurende de zwangerschap hebben we het al een aantal keer over de bevalling gehad en, indien gewenst, heb je ook een geboorteplan gemaakt. In dit geboorteplan staat beschreven wat je wensen zijn bij de bevalling. 

Uiteraard is het altijd mogelijk om van dit geboorteplan af te wijken. 

 

De bevalling kan op verschillende manieren beginnen:

 

  • Meestal begint het met weeën. Soms is er eerst sprake van voorweeën voordat je echte weeën krijgt die voor de ontsluiting zullen zorgen. Op het moment dat de weeën ongeveer iedere 4-5 minuten komen en ze ongeveer 1 minuut aanhouden neem je contact met ons op.

  • Soms begint de bevalling met gebroken vliezen. Indien dit het geval is, is het belangrijk om goed naar de kleur van het vruchtwater te kijken en altijd even contact met ons op te nemen. 

  • Indien je twijfelt of de bevalling is begonnen of als je ongerust bent mag je altijd contact opnemen. 

 

Je kunt ons bereiken op het spoednummer:

06-19095094

Meer informatie over de bevalling de mogelijkheden kun je vinden via www.deverloskundige.nl

Wil je een eerste echo en intake inplannen? Klik dan op onderstaande knop

bottom of page